top of page
  • Forfatterens bildeSylvia Moe

Ja takk, begge deler!!! Eller....

Den siste uka har jeg måttet tatt i bruk min nye kjærkomne venn "tålmodigheten" igjen. Jeg må virkelig "ta meg sammen" for å ikke bli for ivrig. Jeg går for tiden hos psykolog for å finne ut om fibromyalgien og CFS kan komme av PTSD (post traumatic stress disorder). Jeg hadde en bra dag, og timen var sent på dagen, så jeg gikk meg en tur i skogen først og følte at "det her blir så bra!!"


There was something enchanting about this forest. Just brought out bubbles of happiness in me!!💚

Når man er så dårlig og det ikke finnes noe kur for tilstanden, så er det lett å bli litt overivrig og ønske å gjøre unna behandlingen raskest mulig, i i håp om en liten bedring!

"Du kan avgjøre selv hvor ofte du vil ha time. Vil du komme annenhver uke?", var spørsmålet fra psykologen. "Er det mulig hver uke?" svarte jeg, og var SÅ klar for å komme til bunns i det her! Det gikk i akkurat 2 uker. Så sa det brått stopp. Det koster såpass mye psykisk og fysisk å komme seg dit, og når det i tillegg sist ble en ekstra påkjenning da taxisjåføren hadde badet i cologne, og jeg ble sittende innestengt i den værste migrenetriggerlukta du kan tenke deg i 35 min. Ja utfallet kan vel egentlig bare de som har samme tilstand sette seg inn i.

Det er utenkelig for vanlige folk å forstå at de kan forårsake så mye smerte og ubehag bare ved å gjøre helt dagligdagse ting, som å ta på seg cologne eller hårspray... Men for en person som har MCS (Multiple Chemical Sensitivity), er det ille nok å være i samme rom som en person som har på seg bodylotion med lukt, eller har vaska håret i en shampoo som lukter "Blomster" =LES KJEMISK FRAMSTILT BLOMSTERLUKT. Ja, for det er faktisk STOR forskjell på naturlig lukt, og kjemisk framstilt lukt.

Så en liten bønn til deg som leser dette🙏🏻: neste gang du skal ut å fly, vurder om du kan vente med å ta på parfyme/cologne til du kommer fram. (Evt. begrens bruken til det minimale).Det koster så få minutter å gå innom toalettet på landingsflyplassen å ta på seg en skvett, til gjengjeld kan du spare noen for veldig mye smerte. Du vet aldri hvem du havner ved siden av! Og på et fly er det ikke så lett å bare gå av... 🙏🏻
Det ble en liten avsporing... Det jeg skulle fram til var at etter timen sist uke var det tomt på energilagrene. Følelsen du får da er ikke som når en frisk person blir sliten. Noen av symptomene er kvalme, smerter i alle kroppens fibre (og det å føles ut som om man har blitt overkjørt av en lastebil, får plutselig en ny mening når du har fibromyalgi, ikke som tidligere når jeg brukte det i forbindelse med treningsværk o.l.), migrene, ubeskrivelig kløe, huden blir hyperlensitiv for berøring, og en fatigue som bare føles som den aldri forsvinner. Jeg må faktisk sitte å dusje på de værste dagene.


Så TÅLMODIGHET, min kjære venn. Takk for at du er med meg og får meg gjennom disse dagene, slik at jeg kan nyte de bedre dagene til det fulle! 💚 I går fikk jeg en etterlengtet liten Yoga session på verandaen.🧘🏼‍♀️ Håper å komme meg til skogs igjen i morgen!!🌲

Det ble veldig dårlig kvalitet på bildene, energien gikk med til Yogaen 😅


Ønker dere alle en fin dag videre! Klem, Sylvia 🌱


76 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page